Jest kilka rzeczy, których potrzebujesz, aby zrobić idealne pancakes: świetny sprawdzony przepis, niezawodna szpatułka i odpowiednia patelnia. Ale skąd wiesz, jaka jest najlepsza patelnia do pancakes, skoro jest ich tak wielki wybór? Jakiego materiału powinieneś szukać? Jaki kształt i rozmiar? Istnieje wiele różnych patelni, ale nie martw się! Jesteśmy tutaj, aby pomóc Ci rozwiązać ten problem.
Idealna patelnia do przygotowywania jajek, pancakes, placków, racuchów. Posiada ona aż 7 wgłębień dzięki czemu jesteśmy w stanie przygotować dużo szybciej posiłek dla całej rodziny.
Patelnia nagrzewa się równomiernie i jest odporna na wysokie temperatury. Dzięki nie nagrzewającemu się uchwytowi nie jesteśmy narażeni na żadne oparzenia w trakcie korzystania. Dzieci na pewno będą zachwycone jedząc placki w kształcie uśmiechniętej buźki.
Rewelacyjna patelnia czeskiej marki Orion. Nadaje się idealnie do przygotowywania jajek sadzonych oraz pancakes. Dzięki nieprzywierającej powierzchni wystarczy użyć minimalnej ilości tłuszczu do przygotowania zdrowych i smacznych posiłków. Materiał z którego jest wykonana eliminuje straty ciepła i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni. Patelnia ta nadaje się do mycia w zmywarce i używania jej na kuchni indukcyjnej
Nie ma nic lepszego niż duże naleśnikowe śniadanie , ale wiemy, że nie zawsze jest to najłatwiejsze i najszybsze do zrobienia. Nawet jeśli masz idealny przepis, nadal trudno jest uzyskać właściwy proces bez przyklejania się do patelni lub robienia bałaganu, gdy nadejdzie czas, aby je odwrócić. Jednym ze sposobów na osiągnięcie sukcesu jest użycie odpowiedniej patelni do pancakes.
Naleśniki niekoniecznie są trudne do zrobienia, ale w grę wchodzi pewna technika. Patelnia musi mieć odpowiednią temperaturę bez gorących miejsc, aby zapobiec przypaleniu. Musisz się upewnić, że ciasto nie przyklei się do powierzchni a odwrócenie ich nie doprowadzi do katastrofy. Chociaż można używać tej samej patelni której używasz do przygotowywania innych rzeczy, jeśli często robisz naleśniki, dedykowana patelnia do naleśników jest dobrą inwestycją.
Te patelnie nie są bardzo drogie. Nawet opcje z wyższej półki są ogólnie przystępne i warte inwestycji, jeśli planujesz robić śniadania naleśnikowe w każdą niedzielę rano.
Grube dna mają tendencję do nagrzewania się bardziej równomiernie i dłużej utrzymują ciepło. Są również trwalsze i nie wypaczają się pod wpływem ciepła. Oczywiście jest to ważne przy robieniu naleśników. Na takiej patelni można zrobić ładny, płaski, równomiernie upieczony naleśnik.
Nieprzywierająca powierzchnia jest bardzo ważna przy robieniu pancakes. Czy kiedykolwiek próbowałeś robić naleśniki na patelni, na której utknęło ciasto? Prawie niemożliwe jest ich odwrócenie bez utraty połowy naleśnika. Używanie patelni z nieprzywierającą powierzchnią to jeden z najlepszych sposobów na uniknięcie tego problemu.
Zanim wybierzesz patelnię, zwróć uwagę na rodzaj nieprzywierającej powierzchni. Niektóre mają bardzo szczegółowe instrukcje dotyczące pielęgnacji, a niewykonanie tego we właściwy sposób może spowodować utratę gwarancji. Musisz również uważać, aby używać odpowiedniego rodzaju przyborów, ponieważ większość nieprzywierających powierzchni nie jest kompatybilna z metalowymi szpatułkami.
Uchwyt jest ważniejszy niż niektórym się wydaje. Przede wszystkim upewnij się, że wybierasz taki, który pozostaje chłodny. Wiele produktów, które sprawdzaliśmy, ma nienagrzewające się uchwyty z wygodnymi silikonowymi osłonami, dzięki czemu można je łatwo przenosić podczas pracy nad kolejną porcją naleśników.
Można argumentować, że przewracanie naleśnika jest najważniejszą częścią całego procesu. Kluczem jest posiadanie patelni, która jest dobra do przewracania. Mówiliśmy już o znaczeniu powierzchni nieprzywierającej. Nie możesz skutecznie odwrócić naleśników, jeśli część z nich utknęła na patelni. Powinieneś także pomyśleć o wardze patelni. Niektórzy ludzie wolą zakrzywioną wargę wokół krawędzi, aby pomóc w nałożeniu naleśnika na szpatułkę, podczas gdy inni wolą coś z mniejszą wargą i większą przestrzenią do pracy.
Większość z tych patelni jest dość łatwa do czyszczenia, ponieważ mają nieprzywierające powierzchnie. Przeczytaj uważnie instrukcję, niektóre patelnie można myć w zmywarce, ale większość nie. Mycie ręczne jest zwykle najlepsze, aby zapobiec uszkodzeniu nieprzywierającej powierzchni.
To zależy od patelni. Niektóre z patelni mają nieprzywierające powierzchnie, które są tak skuteczne, że nie wymagają masła. Jeśli używasz patelni żeliwnej, być może trzeba będzie dodać trochę masła lub oleju, aż patelnia będzie odpowiednio zakonserwowana. Jeśli chcesz dodać masło, bo po prostu tak lubisz robić swoje naleśniki, to zrób to!
Można rozprowadzić po patelni niewielką ilość oleju, lub jeśli posiadasz olej w sprayu będzie to najlepszym rozwiązaniem. Nie musisz dodawać więcej tłuszczu po każdym naleśniku, zwykle można zrobić dwa lub trzy, zanim trzeba będzie dodać więcej
Ponownie, to zależy od patelni. Na płytach indukcyjnych można generalnie używać stali lub żeliwa, ale większość patelni aluminiowych nie będzie działać. Gotowanie indukcyjne podgrzewa patelnię za pomocą magnesu, a nie bezpośredniej ekspozycji na źródło ciepła, więc jeśli patelnia nie jest wykonana z materiału magnetycznego, prawdopodobnie nie będzie działać na kuchence indukcyjnej.